Vélemény: HTC MWC 2011

Egy picit összeszeretném foglalni mi is történt tegnap a HTC standján. A várt 6 telefonból, egy táblából bemutattak mindent, 1 telefon kivételével. Kettő bővebb facebook támogatással jött, átadták a zászlóshajó címet az Incredible S-nek, frissítettek a női Wildfire vonalon és megpróbálták megalkotni a tavalyi év nagy slágerének a Desirének az utódját. Azt hiszem nem mondok nagy újdonságot azzal, hogy a HTC álomvilágban él, kifejtem miért.

Facebook telefon

Ez egy alsó-középkategóriás Android, amelynek az egyetlen túlélési esélye az ára lesz. Nagy számban tini-fiatal felhasználók ill. a Facebook függők kezében tudom elképzelni. Előbbi nem rendelkezik bevétellel, így maximum egy karácsonyi ajándékként tudnak hozzájutni majd a telefonhoz, utóbbi pedig nem feltétlenül vásárol ilyet. Értem az elképzelést, de nem látom a célcsoportot. Valamint idáig is tökéletesen megosztható volt minden Facebookon, hova tovább ezt bővíteni?

Olvasnivaló a Living Androidon: Bejelentették: HTC Salsa és Chacha, integrált Facebook gomb

Incredible S

2011 Q2 -ben, 2.2 -vel Androidos telefont eladni úgy, hogy egy olcsóbb társa (Desire S) már megkapott egy újabb frissítést, szerintem azt mutatja, hogy a gyártó problémákba, korlátokba ütközött a szoftverfejlesztések terén. -- hozzáteszem ez nem is csoda, ha hatosával adja ki a telefonjait -- Igaz, ígérik a frissítést és a köztudatban is azt a gondolatott sikerült elültetni, hogy ez az a cég, akinél hosszú távon van terméktámogatás. Csúnyán rácáfolni látszik az a tény, hogy az eredeti Desire kezd kiesni a támogatott telefonok köréből. Ez azért roppantul szomorú tény, mert egyrészt tulajdonos vagyok másrészt (és ez a fő ok) a telefon még nincs is 1 éves. Visszatérve az eredeti témához, Incredible S nem kapott tegra 2 processzort. Ez lett volna a következő lépcsőfok és a HTC toporzékol rajta, nem képes továbbhaladni.

Desire S

Nagyon megörültem a hírnek, hogy érkezik a Desire utódja, és nagyot kellett csalódnom: AMOLED helyett SLCD, dual core itt sincs, belső memória bővítés pedig nem kárpótol a gyengébb kijelző miatt. Értem én, hogy szép alluminium házat kapott, értékelném is, de személy szerint csak azért cserélném le a Desirét, mert kevés a hely az appoknak. Valamint nem egy évre terveztem egy 100 000 forint feletti telefonnak az élettartamát. 1 év telt el, és ez a 4. hasonló kategóriájú telefon, amivel nem sikerült felülmúlni az elődöt.

Ismerős lehet egyeseknek ez a helyzet PDA-s időszakból: a HP hx4700 esetében is, ott talán soha nem is sikerült túlszárnyalni az elődöt. Remélem nem jut erre a sorsra a HTC is.

Olvasnivaló a Living Androidon: Bejelentették: HTC Incredible S, Desire S és Wildfire S

Flyer

Ismét egy nem értem rész, de Android 2.4-el szerelik, és nem értem, miért nem 3.0 -val. Felreppent a hír, miszerint q2-ben ezt a hibát is orvosolni fogják. 

Belsejében megint az a hiba mint az előző modelleknél: hiányzik az újítás. Nincs tegra proci, nincs hardver gyorsítás. Samsung Galaxy Tab-bal egyenértékű, ami lassan fél éves gép. Az új Galaxy Tab 2 pedig kenterbe veri (igaz, a mérete nagyobb, 10.1").

Olvasnivaló a Living Androidon: Bejelentették: HTC Flyer, Android 2.4, 1.5 Ghz, 7"

Összefoglalva

Nagyon szeretem a Desiret, ami főleg a Sense felületnek köszönhető, de nem engedheti meg magának ilyen versenyben a HTC, hogy nem High Tech Computer Cellphone -t gyártson. Éles a verseny és ilyen bakikkal, az új vásárlók szimplán majd a Samsung Galaxy S 2-re fognak voksolni. Remélem észbe kapnak és újra minőségibb innovatívabb készülékeket készítenek, valamint gyorsabb fejlesztéseket eszközölnek majd.

A Living Android blogger véleményét olvastátok.

Tetszett a bejegyzésem? Kövess -on, vagy -en.

1 komment
2011. február 16., szerda 14:55 szerző: Android Market

A bejegyzés trackback címe:

https://livingandroid.blog.hu/api/trackback/id/tr172665470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tomasztroli 2011.02.16. 19:02:41

Teljesen egyetértek ezt totál elb..ták. Mintha elaludtak volna, vagy még mindig a 2010-es naptár van fönn? A FB teló meg... hát ha a 15 évesek megveszik, akkor lehet belőle valami, egyébként tök értelmetlen.

Facebook

Living Android

Blog a kicsi zöld emberkés operációs rendszerről, meg az azt magukévá tévő kütyükről..

Címkék

Feedek

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása