CES 2011, tabletek

Rengeteg cég (Sony, LG, Samsung, Motorola, ASUS, Microsoft, Skype, stb.) tartott bemutatót, ígéretesebbnél ígéretesebb elektronikai cikkekkel. Megpróbáltam kiválogatni a legérdekesebb dolgokat, táblagépekkel kapcsolatban. Nem csak androidos hírek következnek.

Motorola Xoom

Az első Honeycomb operációs rendszert (Anrdoid 3.0) futtató tablet. Kijelzője 10,1 colos, 1280x800 px felbontású. Dupla kamera, videó cseteléshez 2MP, hátulján fényképezéshez 5MP, dupla ledes vakuval. 720p videó rögzítés, giroszkópbarométer, iránytű, gyorsulásmérő. Processzora 1GHz-es dual-core, Nvidia Tegra 2 lett, ez talán a legerősebb jelenleg a piacokon. Full HD (1080p) videókat is lejátszik, beépített HDMI kimenetével akár a TV-n is meg tudjuk tekinteni kedvenc Blu-Ray filmünket. Beépített 32GB flash memória, plusz további SD kártyával való bővíthetőség. Először 3G/WiFi verzió fog megjelenni, később 4G LTE/Wi-Fi lesz (lehet majd upgradelni régiről újra). Ár ismeretlen, márciusban érkezhet a boltokba.

Lenovo IdeaPad U1

Egy érdekes megoldással jött ki a Lenovo: netbook és tablet hibrid. Ez pontosan azt jelenti, hogy adott egy netbook, amely Windows 7 operációs rendszert futtat és - itt jön a lényeg - leszerelhető az érintésérzékeny 1280 x 800 px felbontású kijelzője. Eltávolítás után a rendszer átáll Android operációs rendszerre. Érdekes megoldás, használhatóságával kapcsolatban ellentétes érzeteim vannak. USB, és monitor kimenet a netbook vázon. Tavasszal érkezik, ára ismeretlen.

 

Eee Pad Slider

Az Asus nem állt a sor végére egy sokadig tablettel, megpróbált inkább valami újat alkotni, ami még nincs a piacon. Ez részben sikerült is nekik, hiszen nem láttam még QWERTY billentyűzettel rendelkező táblát. Ugyanazzal a Honeycombbal és Tegra 2 processzorral szerelték, mint a Motorola Xoom-t. 10.1 col képátmérő, 0.9 kg súly, 1.2MP elől, 5MP kamera hátul. Micro SD memóriakártya foglalat, mini USB és mini HDMI kimenet. A billentyűzetet el lehet rejteni a gép hátuljába, egyszerűen becsúszik, ötletes kialakítás. Májusban jelenik meg, ára 500 és 800 $ (110.000-180.000 ft) körül lesz.

Eee Pad Transformer

Ezzel még nincs vége az Asus rohamnak, ugyanis készítettek egy alternatívát az előző gépnek. Teljes kiosztású billentyűzet is van hozzá (nagyobb mint a Slideren), ami ez esetben eltávolítható a gépből. 1GB memória, 32GB ssd meghajtó, Tegra 2 processzor. Egy feltöltéssel akár 16 órát is üzemelhet az Android 3.0 operációs rendszere. Várható megjelenése áprilisban, ára 400-700 dollár (90.000-155.000 ft) körül fog mozogni.

 

 

Eee Pad Memo

Na ez már tényleg az utolsó Asus táblagép, méghozzá a legkisebb testvér a Memo. Kisebb, 7 colos kijelzőhöz, egymagos Snapdragon processzor társul. Ára 500-700 dollár (110.000-155.000 ft), júniusban érkezik.

További megjelent táblagépek

  • Panasonic Viera Tablet
  • Velocity Micro
  • NEC LT-W Cloud communicator
  • Macrivision mini
  • Acer Iconia Tab A500
  • Vizio

Források

 

Táblagépekről ennyit, következő rész a droidos mobilokról fog szólni.

Tetszett a bejegyzésem? Kövess -on, vagy -en.

Szólj hozzá!
2011. január 7., péntek 14:00 szerző: Android Market

A bejegyzés trackback címe:

https://livingandroid.blog.hu/api/trackback/id/tr622567256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook

Living Android

Blog a kicsi zöld emberkés operációs rendszerről, meg az azt magukévá tévő kütyükről..

Címkék

Feedek

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása