Hivatalos Twitter kliens Androidra

Ma jött szembe az örömteli hír, hogy a Twitter saját klienssel állt elő Androidos készülékekhez. Nem tudom, hogy mióta elérhető, de jól használhatió (jobb, mint a Seesmic), és egy köztes láncszemet mindenképpen kiiktat.

Kipróbáltam már sok mashup-ot, ami a Twitter API-ra támaszkodik, de mindegyiknek volt valami nyűgje. Leginkább az, hogy harmadik félen keresztül kellett mikroblogolni. Ennek most vége, mert nem csak, hogy van, hanem jó is az új Androidos Twitter kliens.

A kliensből elérhető minden funkció, ami a webes felületről. Beállítások: lehet itt is használni a helymeghatározást (GPS), és akkor mindenki megnézheti, hogy honnan twitteltünk., Bele van kötve a TwitPic is, tehát nem kell még külön oda is feltöltenünk (ez nekem Android 1.5-ről amúgy sem ment), és választhatunk a bit.ly, illetve a tinyURL URL rövidítő szolgáltatások között. Ezen felül finoman hangolhatjuk a beállításokat. Eldönthetjük, hogy fény, vibra, vagy hangfigyelmeztetés érkezzen, és milyen esetekben. Sajnos csak Android 2.1-esen  fut (köszi chromeshelter).

Direkt letöltés androidos telefonról: market://details?id=com.twitter.android, vagy olvasd le a QR kódot, az majd odadob. Aki nem akar továbbra sem semmit telepíteni, az elérheti a Twitter mobilos változatát böngészőből is a http://mobile.twitter.com címről.

Tetszett a bejegyzésem? Kövess -on, vagy -en.

Szólj hozzá!
2010. május 2., vasárnap 3:21 szerző: itschykhatschy

A bejegyzés trackback címe:

https://livingandroid.blog.hu/api/trackback/id/tr221967745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook

Living Android

Blog a kicsi zöld emberkés operációs rendszerről, meg az azt magukévá tévő kütyükről..

Címkék

Feedek

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása