Google Android 3.0 event

2011 februári Google Android esemény

Tegnap került megrendezésre a Google Android eseménye. Aki nem látta volna élőben az most visszanézheti az alábbi, 53 perces videóban.


Google Android esemény videó

Android Market a weben

Lehetőséget kaptunk, hogy számítógépünk böngészőjéből keresgéljünk és telepítsünk alkalmazásokat a telefonunkra. Erre a célra készítette a Google a market.android.com címen megtekinthető weboldalt. Használata nagyon egyszerű, bejelentkezünk Google felhasználónevünkkel (értelemszerűen azzal, amihez a telefont regisztráltuk, ha több is van), kiválasztunk egy tetszőleges alkalmazást, majd Install. Felugró ablakban kiválaszthatjuk a telefonunkat, majd megerősítjük a telepítési szándékot.

Saját profilunkon láthatjuk a telepített alkalmazásainkat:

A beállítások menüpont alatt pedig a készülékeink listáját:

Szerintem a weboldal nem lett túl ízléses, sőt összecsapottnak érzem. Remélem tovább fogják fejleszteni a jövőben.

Android 3.0, honeycomb

A Motorola Xoon táblagépe Honeycombbal érkezik. Ez az android 3.0, ami kifejezetten tabletek számára választották le a 2.x szériáról és alakították át. Ez nagyon okos ötlet lehetne, hiszen egy jóval nagyobb kijelzőn, nem biztos, hogy ugyanazt az UI -t szeretném látni, használni mint egy 3 és fél colos kijelzőn. Azonban van hátulütője is: a szegmentálódás. Elképzelhető, hogy ezek után egyes frissítések nem ugyanakkor fognak megérkezni telefonjainkra, mint nagyobb testvéreikre. Ez egy esetleges biztonsági hibánál komoly problémát is jelenthet. Valamint a készülék gyártóknak is többletmunkát jelent az új verziókra frissítés: több embert, több pénzt emésztve. Egy átlagos felhasználóra vetítve annyit jelent, hogy vagy később (esetleg nem is) jelenik meg a frissítés, vagy egyes készülékek ára megnőhet, hiszen a jövőben való termék támogatás költségét fedezni kell. Elég ebből, inkább folytatom a jó hírekkel.

2D és 3D hardver gyorsítás a böngészőbe. Nagyon fontos lépés ez is, hiszen nagyon fontos a telefonoknak, tábláknak meg a legfontosabb képessége a webes böngészés.

Tetszett a bejegyzésem? Kövess -on, vagy -en.

Szólj hozzá!
2011. február 3., csütörtök 12:30 szerző: Android Market

A bejegyzés trackback címe:

https://livingandroid.blog.hu/api/trackback/id/tr132635615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook

Living Android

Blog a kicsi zöld emberkés operációs rendszerről, meg az azt magukévá tévő kütyükről..

Címkék

Feedek

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása