Mobilra optimalizált Blog.hu

Egy nagyon jó hírrel szolgálhatok a mai napra, élesedett a december óta húzódó mobilra optimalizált blog.hu felület, így az összes blogot - beleértve ezt is :) - egyszerűbb, kényelmesebb lesz telefonról olvasni és kevesebb adatforgalmat fog generálni egy-egy oldal letöltés.

Nagyon szép, letisztult felülete lett. Minden ott van, ahol lennie kell, jól megtervezett a sablon. Hozzászólásokat lehet írni, olvasni és egyszerűen lehet bejelentkezni is. Címke-, rovat- és szerzők lista valamint a keresés elérhető a felső menüből; láblécben teljes nézetre váltás és a lapozógombok találhatók.

Minden blog, telefonon megtekintve mobil nézetben jelenik meg, míg táblagépeken a normál verzió jön fel. Asztali gépeken is kipróbálható könnyen, csak be kell pötyögnünk az eredeti cím elé, hogy m. pl.: m.livingandroid.blog.hu

Mi jön még?

Ezzel a fejlesztéssel a kedves olvasóknak kedveztek, a következőből remélhetőleg a bloggerek is kapnak majd: Mobil adminról szólnak a pletykák. Csak nehogy kacsa legyen! Ez azt jelentené, hogy új posztokat már mobilról is lehetne írni, így akár a villamoson ülve is születhetnének jobbnál, jobb cikkek. Remélem nem kell túl sokat várni, arról is befogok számolni.

Néhány blog már rendelkezik egyedi kinézettel (ugyanaz a sablon, csak más színvilág. Lásd.: Bemutató képek). Jelenleg, csak egy logót lehet feltölteni.

Technikai rész

Minden blog címlapján (poszt lista oldalon) posztonként egy kép látszik, nagyon ötletes és dicséretre méltó. Első letöltés után (képeket nem számítva) 200 Kb a mérete, ami elfogadható, frissítéskor (cache miatt) 110 Kb -ra csökken. Ez egy havi 100 MB-os mobilinternet csomag mellé, kb 900 oldalletöltést tesz lehetővé. 

Cache (ejtsd: „kes”, magyarul gyorsítótár) jelentése: [...], a számítástechnikában az átmeneti információtároló elemeket jelenti, melyek célja az információ-hozzáférés gyorsítása. A gyorsítás egyszerűen azon alapul, hogy a gyorsítótár gyorsabb tárolóelem, mint a hozzá kapcsolt, gyorsítandó működésű elemek, így ha ezen területek tartalma korábban már bekerült a gyorsítótárba (mert már valaki/valami hivatkozott rá korábban), az ilyen adatokat nem a lassú működésű területről, hanem a gyors cache tárolóból lehet előhívni. Forrás: Wikipédia.

JavaScript támogatás nélkül is működik, több Androidos böngészőn is teszteltem (Opera, Firefox, Delphin, natív) és meglepően szépen nézett ki mindegyiken. 

Bemutató kép

Mobil bloghu
A képet a Sorozatnéző blogból kölcsönöztük.

Kockagyár   Kockagyár
A képet a Kockagyár blogból kölcsönöztük.

Kapcsolódó cikkek más blogokon

Tetszett a bejegyzésem? Kövess -on, vagy -en.

Szólj hozzá!
2011. január 4., kedd 10:05 szerző: Android Market

A bejegyzés trackback címe:

https://livingandroid.blog.hu/api/trackback/id/tr582561488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook

Living Android

Blog a kicsi zöld emberkés operációs rendszerről, meg az azt magukévá tévő kütyükről..

Címkék

Feedek

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása