Google Maps 5 androidon

Új verzió érkezik a marketbe a Google Maps natív apjából, szám szerint az 5. A most bemutatott dolgokat, csak erre a platformra implementálták egyenlőre. Hozott pár új érdekességet is.

Új funkciók

Megjelenítésben történt egy nagyon fontos változás, statikus képek lecserélték vektorosra, így nem kell minden zoom szinten újratöltenünk a képeket. Ehhez szorosan kapcsolódik az is, hogy ezentúl offline módban is használhatjuk térképünket, így az addig letöltött részeken közelíthetünk, ill. távolíthatunk kedvünkre.

100 új várost rajzoltak újra az új 3D-s, vektoros grafikával, amelyeknél új, két ill. három ujjas multitouch technikákat is használhatunk. 2 ujjas érintéssel forhatható, míg 3 ujjas tolással a madárnézet szögét dönthetjük, jobb rálátást kapva ezzel az előttünk álló terepre.

Multitouch (ismerheted még Multi-touch, multi touch) jelentése: Mobiltelefon vagy más egyéb érintés érzékeny kijelző felületén, párhuzamosan több érintést is képes rögzíteni, így akár 2, 3 vagy több ujjas gesztusokat is lehet használni rajta. Angol szócikk

Videó

Google Maps 5 bemutatóról származó videó.

Érdekesség

A bemutatót egy prototípus Motorola tableten tartották. Ez a készülék az android legújabb verzióját futtatja, amely jelenleg Honeycomb (törökméz) kódnév alatt fut. További képek, infó angolul.

További képek

 

Források

engadget

Tetszett a bejegyzésem? Kövess -on, vagy -en.

Szólj hozzá!
2010. december 7., kedd 14:15 szerző: Android Market

A bejegyzés trackback címe:

https://livingandroid.blog.hu/api/trackback/id/tr622500197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook

Living Android

Blog a kicsi zöld emberkés operációs rendszerről, meg az azt magukévá tévő kütyükről..

Címkék

Feedek

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása