Betiltották a Samsung Galaxy Tab 10.1 táblagépet Európában!

Akár egy rossz vicc is lehetne, de nem az. Az Apple pert nyert a Samsunggal szemben, így Európában be kell szüntetnie a Galaxy Tab 10.1 forgalmazását.

A Samsung készüléke megtévesztően hasonlít az iPad-hez, legalábbis ezt mondta ki a Düsseldorfi Területi Bíróság előzetes ítéletében. 30 nap múlva fellebbezhet a koreai cég, de így is hatalmas veszteségeket szenvedhetnek el, az el nem adott készülékekért, illetve, ha mégsem szedetné le a gépeket, úgy alkalmanként 69 millió forintos büntetésre és további szankciókra számíthat.

A határozat értelmében az összes Európai úniós tagállam (kivéve Hollandia), boltjaiból kell leszedetnie, azonnali hatállyal a legnagyobb Tab-ot. Ezzel természetesen az Apple nagyon jól járt, hiszen az első számú vetélytársát ütötte ki, ringen kívülre. Azonban nagyon úgy fest, hogy új beszállítót kereshet cupertinoi cég, a következő generációs iPhone, iPad termékeinek. Érintett lehet még az iMac, MacBook Pro számítógépei, azokba ugyanis Samsung által gyártott alkatrészeket is szerelnek. Talán a legtöbbet ezen a csetepatén az LG nyerhet, aki tovább növelheti piaci részesedését.

update:

Már a Motorola XOOM sincs biztonságban!

Tetszett a bejegyzésem? Kövess -on, vagy -en.

5 komment
2011. augusztus 9., kedd 22:55 szerző: Android Market

A bejegyzés trackback címe:

https://livingandroid.blog.hu/api/trackback/id/tr613138368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2011.08.10. 09:58:36

Azért aki összekeveri az ipadet és a Galaxy Tabot, az menjen szemészhez és/vagy elmeorvoshoz, de kurva gyorsan. A hasonlóság kb. ott kimerül, hogy lapos és érintőképernyője van.

Az Apple-nek meg a kurva anyját.

lacam · http://copyblog.blog.hu/2012/02/07/valentin_napi_sms_mester 2011.08.10. 16:12:18

A legszebb az egészben a levédett 'dizájn', amire alapozta kérvényét az Apple:
copyblog.blog.hu/2011/08/10/a_millio_dollaros_skicc

(nem merek trackbackelni, mert pár helyre triplán ment ki az előbb...)

tb79 · http://www.ukulele.hu 2011.08.10. 16:27:33

Nem értem, a hivatkozott bíróságnak aztán hogy lenne már joghatósága egész Európára nézve kimondani bármilyen terméknek a forgalmazását. Haha. Max. düsszeldorf és vidékén...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2011.08.10. 16:39:43

nyilván van valami alapja ha a bíróság helyt adott a keresetnek, azért az ilyen döntéseket nem a seggükből rántják elő. pláne hogy nem amerikai hanem európai bíróság döntött így...
ez üzlet, felesleges "vallási" kérdést csinálni belőle és anyázni az almásokat. szépen meg fognak egyezni, a samu majd fizet egy tudományos összeget, aztán megy tovább a dolog. és az is valószínű, hogy ha az apple lead egy többmilliós kijelző megrendelés a samsungnak, az nem fogja visszadobni puszta durcából.

Feiertag Erik · http://fastfoodcentral.blog.hu 2011.08.10. 18:38:33

Az Apple kemény pénzeket utalhatott a bíróságnak egy ilyen döntésért... A két készülék hátulja teljesen más, az eleje tényleg hasonlít, de basszus ilyen alapon perelje be az összes monitorgyártót, mert a monitorok megtévesztően olyanok mint egy talpra szerelt iPad. Vicc.
A vásárló meg vagy odamegy a pulthoz és kér egy iPadot, vagy leveszi a dobozt a polcról, és látja, hogy ez Samsung, úgyhogy esély sincs rá hogy egyiket akart venni, de véletlen másikat vett.

Facebook

Living Android

Blog a kicsi zöld emberkés operációs rendszerről, meg az azt magukévá tévő kütyükről..

Címkék

Feedek

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása