Az Apple ügyfélszolgálata, és egy őszinte vallomás

Bár a blog teljesen nem erről szólt eredetileg, mégsem mehetek el szó nélkül az Apple - mint a nagy rivális - cég és annak ügyfélszolgálata mellett. Már itt feltűnhet a kérdés, miért is van egy Android fanatikus (én) kapcsolatban a nagy "ellenséggel"? Azért, mert nagyszerű termékeket árulnak, melyből az egyiknek bizalmat szavaztam. Azt hiszem kitalálható, hogy nem egy iphone 4-re, hanem a pár collal nagyobb testvérére, az iPadra "váltottam". Abból is a második szériára. Le is írom miért.

Megfontolt vásárlónak tartom magam, mindent kétszer-háromszor átolvasok, átnézek (ezzel sokakat őrületbe tudok kergetni), hogy azt kapjam ami számomra, és nem mások számára fontos. Vannak kedvenc márkáim, amiket akkor is vásárolok, ha kiderül róluk, hogy nem környezettudatosan állítják elő termékeiket és vannak olyan márkák is amiket messziről elkerülök. Imádom az Androidot, nem is ecsetelem miért. Vannak fenntartásaim az Apple üzletpolitikájával szemben, de kétségtelen, hogy mocskosul jól csinálják.

Mindezeket most félretettem, és azt tartottam szem előtt, hogy mi is kell nekem. Azt már tudtam, hogy Geek-ként, nem lenne teljesen az életem egy táblagép nélkül, így elkezdtem gondolkozni, mire is szeretném használni. Próbáltam átgondolni, hogy bizonyos élethelyzetekben vajon tudnák-e használni egy ilyen kütyüt. Rájöttem, hogy talán a legtöbbet internetezésre használnám a lakásban, illetve utazásokkor csak ezt az egy elektronikai eszközt vinném magammal (telefonon kívül). Mit szeretnék még? Természetesen játszani! Gondolkoztam a filmnézésen is, de kicsinek tartom a kijelzőt... így ez nem volt az elsődleges igényeim között (mint utólag kiderült, nagyon helyesen).

 

Tehát igényem van rá, tervem is, hogy mire használom, ezzel már neki lehetett állni keresgélni a termék közt. Sok terméket végignéztem, de csak 3 termék jöhetett szóba:

Elolvastam a neten fellelhető összes leírást a termékekről, megnéztem őket működés közben, majd meghoztam a következtetésemet: vásárlás idején a legjobb választás az iPad volt. Rengeteg játék már meg volt írva rá, amivel nagyon szerettem volna játszani párommal (pl.: Monopoly, Carcassone, Catan, Fruit Ninja) és akkor már kiforrottan működő rendszerrel bírt.

Kedvező áron jutottam a géphez, nagyon örültünk neki, persze volt pár árny oldala is (itunes, árak). Teltek a hetek és azt vettük észre, hogy folyamatosan használjuk a gépet, hol párom, hol én netezünk rajta, játszunk vele, vagy együtt ugyanezek. Barátokkal, négyen Monopoliztunk esténként, összegezve nem bántuk meg a választást, természetesen van hova fejlődnie, de nagyon tetszik a termék. Elégedettek vagyunk vele. És akkor most jön a történet második fele.

Az ügyfélszolgálat

Megjelent a Monopoly a Világ körül c. játék, amire azonnal le is csaptam: 0.79 euró, iPad kompatibilis, jó vétel, azonnal lecsaptam rá. Sajnos telepítés után vettem észre, hogy ez úgy kompatibilis a készülékemmel, mint ágyúgolyó a porszívóval. Ugye ilyenkor Android Marketben ott a visszavásárlás lehetősége 15 percig, sajnos ez (is) hiányzik az App Storeból, így csak szomorúan reportoltam, egysoros üzenettel a hibát.

Meglepetésemre, harmad nap válasz érkezett, amiben elnézést kért az ügyfélszolgálat és megnyugtattak, hogy visszautalják 2-3 napon belül a 200 forintos kiadásomat. Ezt az első levelet megköszöntem, majd ma újabb levéllel nyalták fényesre a valagam:


Klikkre megnő!

Remekül csinálják, boldogan záródott a 200 forintos mizéria története.

Mi lesz a jövőben?

Egy termék életciklusát nálam nem a gyártó határozza meg, akkor cserélek le termékeket, mikor már úgy érzem, hogy megérett a cserére. Így egy ideig most nem tervezem új tábla vételét, de mindkét szemem rajta tartom a piacon. Várom a bővülő Androidos termékkínálatot, hiszen a 3.2-es verzió már nagyon használhatónak tűnik, az appok zsinórban jönnek hozzá. Nincs itt még veszve semmi, az Androidnak igenis lesz jövője ezen a piacon is.

Őrült verseny van, mindegyik cég kénytelen lesz egyre nagyobb lépéseket megtenni, hogy maguknál tartsák a felhasználókat. Nagyobb felbontás, jobb kijelző, csatlakoztathatóság: ezek azok a dolgok amik a jövőben befolyásolni fogják majd a tabletek piacát. Nevetve dőlök hátra, és figyelem a rivalizálásokat.

Tetszett a bejegyzésem? Kövess -on, vagy -en.

46 komment
2011. július 22., péntek 8:00 szerző: Android Market

A bejegyzés trackback címe:

https://livingandroid.blog.hu/api/trackback/id/tr153087572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.07.22. 15:06:15

Egy termék életciklusát nálam nem a gyártó határozza meg, akkor cserélek le termékeket, mikor már úgy érzem, hogy megérett a cserére.

Amen! :)

bungee 2011.07.22. 15:32:17

huh, vegigolvastam az irast, nem vagyok irodalom tanar, de rettentoen zavaro a mondaton beluli szoismetlesek, egy ujraolvasast es javitast mindenkepp megerdemelne
amugy en is epp tanakodok, mibe kene beruhazni, elsosorban e-konyvek es blogok olvasasara hasznalnam a kutyut, filmet normalis monitoron nezek, a jatekokrol pedig kb 2 eve leszoktam
eddig az ipad es az acer a500 kozott hezitaltam, de 2 napja felhivta egy ismerosom a figyelmemet a kindle-re, ami olvasra a legjobb megoldas, a barhol hasznalhato ingyenes 3G net nagyon csabito, toredekebe kerul egy tabletnek, viszont nem tudom mennyire lehet vele internetes oldalakat olvasni, illetve e-mailezni
velemeny valaki???

Gonosz Dán 2011.07.22. 15:41:37

"Rengeteg játék már meg volt írva rá, amivel nagyon szerettem volna játszani párommal"

milyen gyökér homoszexuális ír le ilyet?

EMP 2011.07.22. 15:42:23

Ez a masodik seggnyalos email nyugaton abszolut mindennapos, majd minden ceg csinalja. Csak a magyar van hozzaszokva a magyar szolgaltatasok minosegehez, azert furcsa ez hazai szemmel...

meggyes alfonz 2011.07.22. 15:43:56

És Flash..., az van benne? Mit csinálsz az ezzel készült weblapokon?

hallari 2011.07.22. 15:43:57

Áruló. :-) Veled fog Magyarósi Csaba példálózni az Apple blogon.

tibidanny 2011.07.22. 15:50:12

"vajon tudnák-e használni egy ilyen kütyüt"

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

rockjano 2011.07.22. 16:02:05

Szerintem iPhone lesz ebből a végén :-) (mondjuk iPhone 5)

A flashtelenség tényleg örjítő, különösen hogy a gigaherzes Androidokon milyen jól megy minden gond nélkül.

aha, persze 2011.07.22. 16:06:25

"...így elkezdtem gondolkozni, mire is szeretném használni."

Hát, ha megveszed úgy, hogy azt se tudod, mire és miért kell? Te nem geek vagy, te egy gyík vagy :D

Vogon 2011.07.22. 16:16:19

A flash nem hiányzik nekem az Ipad-en.. Nekem is Androidos telóm van/volt plusz Ipad. Meg Iphone 3g is, aminek a vége azt lett hogy az Iphone és az SGS pihen a fiókban (még van vele célom) és egy sima Nokiával telefonálok. Mindentől függetlenül szeretnék egy GalaxyTab-ot, mert az Ipad-et rendre elrabolja a feleségem és a 3 éves fiam, akiktől mindig lemerítve kapom vissza..

EMP 2011.07.22. 16:29:33

Ha mar tablet, eppen ma lattam valahol hogy a Lenovo ad ki jovo honapban androidos tabletet.
Teljes meretu usb a pendriveoknak.
Teljes meretu SD kartya olvaso, mert az olcsobb mint a mini.
Adnak hozza tollat is (legalabbis a business modellhez) tehat jegyzetelni is lehet vele.

Szal nemtom. Nekem melohoz kene, de ipad nem volt tul meggyozo eddig.
De a lenovo elegge jo nev a business felhasznalasban, szal valszeg olyat fogok szerezni egyet.

Asszem 2011.07.22. 16:36:28

Én valami nagyobb csattanóra vágytam, minimum Homár szintű letartóztatással, géprombolással, kettős gyilkossággal és öngyilkossággal és egy kisebb világháborúval. Ez így túl lapos volt.

Mondjuk az érdekelne, hogy android fUn-ként miért nem Galaxy-t vagy Xoom-ot vettél? Mi volt az az érv, ami meggyőzött az iPad mellett?

LivingAndroid.blog.hu 2011.07.22. 16:40:21

@bungee: Köszönöm a véleményed, átfutom újra a cikket és mentem is amint a bloghu is úgy akarja. Kicsit későn írtam tegnap, nem voltam elég figyelmes.

Szerencséd van, van otthon egy Kindle 3G is, így gyorsan összefoglalom tapasztalataimat vele: Ha olvasni szeretnél, felejtsd el az LCD-t, ink kijelző messze kényelmesebb a szemnek. Képregények esélytelenek rajta, de ár/érték arányban Kindle szerintem verhetetlen. Havonta kell feltölteni (ha nem netezel vele túl sokat), idehaza valóban korlátlan a 3G (vodafone biztosítja), ahol idáig jártam Európában szintén korlátlan volt. Gmail, facebook, twitter szépen duruzsol, bár legelsőből én inkább a mobil verziót használtam. Egyszerűen csoda, hogy elutazom 2 hétre és a töltőjét magammal sem viszem... :) Amazon ingyen konvertál szinte bármilyen szöveges formátumot és ráküldi a Kindlédre. 3 napos szállítás amerikából, törésre garanciát vállalnak, stb. Nem foghatsz félre vele.

üdv,
L.A.

LivingAndroid.blog.hu 2011.07.22. 16:41:13

@rockjano: @Asszem: Szerintem ez megér még egy posztot, ha gondoljátok összeszedem.

üdv,
L.A.

LivingAndroid.blog.hu 2011.07.22. 16:42:37

@EMP: Amikor említettem, hogy vannak márkát amiket nem vásárolnék soha, na akkor a Lenovora (is) gondoltam. :)

Rossz tapasztalatok a környezetemben.

üdv,
L.A.

EMP 2011.07.22. 16:47:42

@LivingAndroid.blog.hu: En is igy voltam vele amig az otthoni felhasznalast eroltettem.
Mikor azonban felfedeztem hogy azert szar otthonra mert nem otthonra terveztek, kiprobaltam meloban uzleti kornyezetben es oda viszont zsenialis.
Csak csak tudni kell mi mire valo es akkor egesz mas a leanyzo fekvese :)

baraka 2011.07.22. 16:49:13

hát ez nagyon unalmas volt. EMP-vel értek egyet, a válaszmail csak nálunk nem megszokott, boldogabb helyeken ez a normális

rockjano 2011.07.22. 16:49:47

@LivingAndroid.blog.hu:

Várjuk!!!

Nyomogattam múltkor egy iPhone-t és tényleg mellbevágó mennyira simán működik döccenés nélkül, az Apple nagyon tud szoftvert írni. Jobban megy a dolog egy gyengébb hardverrel is emiatt.

Viszont az Apple limitáció egyre idegesítőbbek. Amíg csak 400Mhz-es proci volt benne addig értettem hogy a flash tiltották de gigaherz körül pláne duplamagoson minden gond nélkül elmegy mégha a flash valóban elég szar is.

Én nagy és régi Mac-es vagyok de én is Androidos telefonon gondolkozom, csak várok egy normálisabb középkategóriás modellre (Samsung Galaxy II Z ???)

LG Optimus One van a családban azért az egy kicsit kevés...

Asszem 2011.07.22. 16:50:32

@LivingAndroid.blog.hu: abszolút érdekelne, mert ipad2 tulajként baromira gondolkozom egy androidos tableten, zavar az ios korlátozottsága

LivingAndroid.blog.hu 2011.07.22. 16:56:53

@Asszem: @rockjano: Nincs más hátra, mint előre; hétvége jön, kerítek időt rá. Köszönöm a biztatást, akkor remélhetőleg hétfőn! :)

@baraka: @EMP: Igaz, semmi különleges nem lenne a történetben, ha nem Magyarországon élné(n)k. Nos, én itt élek, a Kindle szállítását is egy csodának éltem meg.

üdv,
L.A.

EMP 2011.07.22. 16:58:58

@LivingAndroid.blog.hu: Itt angliaban, en kindlet teszkoban vettem, polcrol.... :D

2011.07.22. 17:01:45

@bungee: A Kindle az iPadhez képest kifejezetten fapados benyomást kelt, villogni nem lehet vele, a beállítási lehetőségek minimálisak (jailbreak után azért ez jelentősen bővül). Könyvolvasásra tökéletes, erre lett kitalálva. Használható még mp3 lejátszóként (ez is nagyon fapados, nem tudsz válogatni a számok közt, csak lépni a következőre, nincs kijelzés a lejátszás idejéről stb) és webböngészőként is. A kijelző jellegéből adódik, hogy ha betöltesz egy oldalt, akkor scroll után szellemképes marad, amíg nem frissíted a kijelzőt. Minden szürkeárnyalatos, a flash nincs és a kijelző miatt nem is lesz. De, ha szimplán emilezésre és pár cikk elolvasására akarod használni, arra elég. Még egyszer hangsúlyozom, nem vetélytársak egy tablettel, mert célhardver, teljes értékűen csak olvasásra használható, de arra zseniális. És ne feledd a brutális akkumulátoridőt: én folyamatos, napi átlag 2-3 óra olvasás mellett kéthetente töltöm. Nem bántam meg, hogy megvettem, sőt, életem egyik legjobb vételének tartom.

Tomasz_a_gozmozdony 2011.07.22. 17:03:21

Ad1: szoval az appstore azt se tudja, hogy kompatibilis-e a cuccod a letolteni kivant jatekkal? Meg a szar nokia Ovi is tudja, milyen keszulekkel akarsz letolteni, es csak azokat mutatja amik menni is fognak.
Ad2: te tenyleg azert vettel ketszazezerert ipadot hogy monopolizz a paroddal?

Nevetek, nem baj? :D

ikszel 2011.07.22. 17:10:57

@bungee: A Kindle olvasáshoz remek, böngészésre viszont nem való. Nekem a DX van, de még azon is kényelmentlen a monokróm, széttördelt oldalakat olvasni, nem is szólva az érintőképernyő hiányából adódó nehézkes navigációról. És az sem mellékes, hogy az ingyenes 3G sebessége jó esetben egy EDGE kapcsolat sebességét hozza.

driopios 2011.07.22. 17:51:20

Tegye fel a kezét, aki úgy gondolja Shankar valóban őszinte örömét fejezte ki, és nem pedig egy email template-et küldött tovább?

szakértőbb 2011.07.22. 17:54:58

@nemorino:
Bár nem villogási célzattal vettem, remekül lehet vele azt is:-))
Viszont MP3-lejátszás ügyben nem a fapados módszert kell használni. Ajánlom szíves figyelmetekbe ezt a posztot:
kindlevarazs.wordpress.com/2010/11/13/a-kindle-hangjai/
Az általad említett szellemképet én nem tapasztaltam. Másik ötlet viszont: hosszabb cikkkeket nem a böngészőjével olvasok, hanem amikor ilyennel találkozom a PC-men, egyszerűen elküldöm a Kindle-re, aztán immár formázva majd elolvasom.
http://kindlevarazs.wordpress.com/2011/03/31/cikkek-webrol-–-kindle3-ra/
A 3G-je nem hasít, de ingyen van:-) És ilyesmiket is meg lehet rajta nézni pl:
kindlevarazs.wordpress.com/2011/04/04/terkepek-a-kindle-n/

Flash és Java nincs, Javascript viszont van, meglepődsz, ha utánajársz, mikre képes azzal is (lásd említett blog).

Na, csak azt akartam mondani, hogy egy jól összerakott Kindle elég ütős dolgokat tud(hat).
Vagy éppen:

dpeti · http://www.ninapartmentsphuket.com 2011.07.22. 18:08:02

Most hoztam USA-bol egy 10.1 es galaxy-t ami sajnos kijelző hibás es az itthoni szervizek elhajtottak a tulajt mivel nem Európában lett vásárolva. Ugyanez a történet iPad-el kérdés es számla nélkül cseréltek a hibás gépet ami szinten az USA-bol érkezett.

Büszke_troll 2011.07.22. 18:09:09

Magamnak Motorola XOOM 32GB csak wifi, a kislányomnak pedig iPad 2 32GB csak wifit vettem.

Az enyém 120 ezerbe a lányomé 210 ezer körülbe fájt.

Gyakorlatilag ugyanazt tudja mindkettő, az apple cucc minimálisan gyorsabban forgatja a képernyőt és nyitja meg a weblapokat.
Viszont ő hazafelé be sem tudta kapcsolni iTunes nélkül, nem tud beágyazott videokat nézni, stb.
Film jobban nézhető az XOOM-on, (jobb a képarány) és nem kell konvertálgatni.
Az enyémnek óriási hátránya a nem USB töltés, az övének a baszott drága kiegészítők.

Gyakorlatilag szórakozásra használom, játszok, netezek, filmet nézek, sőt ma már könyvet is azon olvasok és nem a Kindle-en (pdf fájl konvertálás nélkül is olvasható, ellentétben egy Kindle 3-al).

Szóval a divatmajomkislányomnak a hülye apával (aki finanszírozza) jobb a iPad, értelmes embernek az XOOM.

(Mára az a pár kivétel program is elfut a nagyképernyőn. De az elején az iPad is szenvedett ettől.)

?aztaaa? 2011.07.22. 20:28:14

en 2 hete vettem egy ilyen kutyut.
Acer iconia Tab 500..32gb Nem farasztok senkit a muszaki adatokkal, mert a neten minden megvan.

Szerintem ar/ertek aranyban a legjobb valasztas. Nincs sim kartya??? Esz hova sz@rjak? nekem nem kell.
110e fizettem erte ugyhogy ennyiert fenyevekkel jobb valasztas mint barmi mas.

bungee 2011.07.22. 21:44:20

@LivingAndroid.blog.hu: @nemorino: @ikszel: koszonom a valaszokat
nem is szamitottam komoly web bongeszore, de pl ezt a blogot el lehet vele olvasni kommentekkel egyutt?
ami pedig a flasht illeti nem taplaltam hiu remenyeket, meg androidos tabletrol is leszednem valahogy, mert a baratnom kisajatitana maganak az online filmek miatt, en meg ott tartanak ujra ahonnan elindultam :)

szcsongor 2011.07.22. 21:56:44

@rockjano: egyetlen, fix hardverre nem akkora nagy szám hipergyors OS-t írni

rockjano 2011.07.22. 22:12:17

@szcsongor: A szokásos ellenérv.

De igen minden hardverre nagy szám jó OS-t írni, nagyon nagy szám, alig képes valaki rá a világon.

Másrészt az Android sem fut olyan sok különböző hardveren. Van 2-3 különböző processzor slussz.

fourgee 2011.07.22. 23:45:42

@me__ga: "És Flash..., az van benne? Mit csinálsz az ezzel készült weblapokon?"

A telefonom egy Galaxy S, a legújabb Androiddal, flash megy rajta, mégsem nézek rajta flash weboldalakat. Most akkor mi van? :)

lolperec 2011.07.23. 02:07:55

@Büszke_troll: ipadre mit kell konvertálni?
felrakod pl a Buzz Player HD-t és iTunes-ban az Apps oldalon lent van File Sharing, oda az apphoz bedobálod az avikat és kész, viszi. :)
ez az erőltetett sync tényleg ökörség, az iOS 5-ben szerencsére már elhagyják, mint a madzagos sync-elést is. Van ami ebben jobb, van ami abban, de összességében az ipad aláz. A xoom 3 órája már kikapcsolt amikor az ipad azt mondja, na tölteni kéne kicsit. Arról nem is beszélve hogy az android rendszer maga mekkora szopóroller, aki használ droidos cuccokat az tudja, hogy milyen küzdések mennek néha. Mindegy, az iPad tényleg drága, full fölösleges (akárcsak a többi tábla) egy notebook mellett, de iszonyat király, ennyi :)
Jaés nem bántani a Kindle-t, az is imádnivaló! főleg a 3G-s ;)

alfacharlybravo 2011.07.23. 07:56:50

@lolperec: Nem értem, mi a baj az Androiddal, nekem semmi bajom nincs vele. ZTE Blade telo és egy Dell Sreak 5 tel nyomulok? A root tolás megy a ZTE re olyan romot generálok amilyen tetszik. Teljesen cool -k a szolgáltatásai és egy full nyitott OS fut alatta, mi a probléma vele? És elérhető áron van. Engem pl. érdekel, hogy mi van belül is és nem szeretem a hülye divat cikkeket. Az Android pl. elég sok pénzt takarít meg a telefon költségekben pl. sipdroid voip cliens. A nyilt rendszer miatt abszolút fejleszthető az Apple meg elég lehúzósnak tünik, bár nem ismerem. Így látatlanba is elég ellenszenvesnek tűnik.

LivingAndroid.blog.hu 2011.07.23. 09:13:23

@lolperec: A konvertálás nélküli film nézést idáig csat streamen keresztül tudtam megoldani, köszönöm az ötletet! Ki fogom próbálni.

A többit picit sarkítod: Xoom nem 3 órát bír; Android rendszert pedig érvek nélkül írod le.

üdv,
L.A.

LivingAndroid.blog.hu 2011.07.23. 09:14:58

@bungee: Kindlén a mobilverziós bloghu jön be, emiatt jól olvasható, egységes a dizájn. Erre külön szabályt írtak a srácok a kedvünkért :-)

üdv,
L.A.

pacska · http://twitter.com/_pacska_ 2011.07.23. 09:22:40

Szerintem kicsit elsietted a vásárlást. Én teszteltem egy galaxy tab-ot, nem tudom olvastad-e, de egy teljesen korrekt készülék. A Market pedig folyamatosan bővül. Aláírom, hogy jó az ipad2, viszont két marketet fenntartani szerintem marhaság, már elnézést :)

A tesztemet itt találod (ha gáz akkor moderáld nyugodtan): androlib.blog.hu/2011/07/07/samsung_galaxy_tab_10_1v_teszt

p

poisonborz 2011.07.23. 11:14:09

Arra várok mikor fog valaki becsületes review-t/ajánlást írni a 20-30e forintos kínai Android tabletekről. Jelenleg a ~800Mhz-es procik behatárolják a felhasználhatóságukat, de fogadni mernék hogy a tabletet igénylő réteg nem kis részét bőven kielégítenék ezek is, pláne hogy ilyen árral akár 1-2 évente cserélhetőek (a jövőre piacot elárasztó 1-1.2Ghz-es chipekkel meg már pláne jó beruházás). Bár support csak fórumokon van (legtöbbeknek szvsz nem is kell több) Főleg hogy cserélhető az akksijuk, és ropiért lehet hozzájuk kiegészítőket venni.

tede 2011.07.23. 11:41:33

@Büszke_troll:
"Gyakorlatilag szórakozásra használom, játszok, netezek, filmet nézek, sőt ma már könyvet is azon olvasok és nem a Kindle-en (pdf fájl konvertálás nélkül is olvasható, ellentétben egy Kindle 3-al). "

Megnyugtatlak, tudsz pdf-et olvasni kindle, de mondjuk minek, amikor 2 perc alatt átkonvertálja a program pl mobi formátumra?

Látszik, hogy vagy nincs kindle-d vagy egyáltalán nem értesz a témához, mert a kindle-ben pont az a plána, hogy nincs képernyőfrissítés, csak egyszer, amikor lapozol, utána statikus marad a kép. Nem fárasztja a szemet, ha ez mond neked valamit.
És nem kell kábítani a hozzá nem értőket, a tabletek nem több száz oldal elolvasására valók, próbáld ki mondjuk az új Martin könyvet, a sárkányok táncát, úgy sacca 5-600 oldal. A szemed kifolyik mire végigolvasod a tableten. Kindle-n meg mintha könyvet olvasnál. Nagyon nem mindegy.

pacska · http://twitter.com/_pacska_ 2011.07.23. 12:00:31

@poisonborz: keress rá az Andypad-re. Brit fejlesztés, kb. 40.000 Ft-os tablet és egész korrektnek tűnik. Már írtam róla a blogon, de többet nem linkelek, az már pofátlanság :D

lolperec 2011.07.23. 12:23:05

@LivingAndroid.blog.hu: a Xoom három órával kevesebbet bír. ezt írtam, tessék jól érteni.
Az androiddal nekem eddig csak szívás volt, használtam egy ZTE Blade-et, CM7-tel néha eldobta a simkártyát, nem lehetett sehová beütni a pin kódot, még újraindítás után sem, kikapcsoltam a pint úgy ment, használtam egy hónapig simán, utána beleraktam egy másik simet és memóriakártyát és el se indult be se bootolt, újrahúztam, akkor se. Ugyanez egy Samsung galaxy 3 telóval, hivatalos 2.2 frissítésnél minden hívásnál befagy a képernyő, full sötét, le sem tudod rakni, csak megy a hívás. és ez egy hivatalos nem buherált firmware-nél. szerintem botrány. ez van, lehet hogy a százmagos high-end galaxy s28-on minden szuperül megy, de akkor a hulladékot ne árulják. A nokia gyárt butafonokat s40 rendszerrel. low budget telefon, de mégis használható, legalább telefonálásra.

amúgy iPaden a VLC media player szerintem jobb mint a buzz, de csak 3rd party forrásból lehet hozzájutni. ;)

Büszke_troll 2011.07.23. 15:07:19

@tede:
Kindle-en az A4 formátumú pdf olvashatatlan. Persze lehet elfordítani a képernyőt, de úgy sem az igazi. De mutass nekem olyan pdf fájlt, amit Kindle-re optimalizáltak és nem monitorra!

Konvertálás: én ABBYY FineReader-t használok a nem betűket, csak képet tartalmazó, és Very PDF2TXT-et a karaktereket használó pdf-hez. Aztán Calibre-vel alakítok.
Igen, strandon, otthon szemkímélőbb a Kindle, de mikor van 20 perced, fél órád olvasni, francokat sem fog kifolyni a szemed.

A Kindle-el lehet webböngészni, de kb. annyira lesz élvezetes, mint sajtreszelővel rejszolni.

@lolperec: "ipadre mit kell konvertálni?
felrakod pl a Buzz Player HD-t és iTunes-ban az Apps oldalon lent van File Sharing, oda az apphoz bedobálod az avikat és kész, viszi. :)"

Igazad van, ez tényleg egyszerűbb mint az XOOM-on. Azzal ugyanis összekötöm a pc-vel egy szabványos USB mikro kábellel, rámásolom, oszt nézem.

Az Apple és a programozás csúcsa témát is hagyjuk, mert a balfaszkodásukra van jó pár példám, csak nem jövök elő vele, nem akarom magam felidegesíteni. Véletlenül már a 90-es években is kiadványszerkesztő voltam, elég nehéz beadni nekem a tökéletes apple maszlagot.

Büszke_troll 2011.07.23. 15:26:48

@lolperec: valamivel több, mint egy éve használok android telefonokat (HTC Desire, Samsung Galaxy S, Nexus S, Samsung Galaxy S2) és soha egy nem fagyott. Mellesleg iPohene 3G és iPhone 4 -et is. :)
Az iphonok a maguk idejében mind high-end hardverrel rendelkeztek, így szerintem is korrekt őket összehasonlítani a 40 ezer forintos független ZTE blade-el.

Kb. annyire ésszerű mintha azt mondanám, soha többé nem szexelek, mert egyszer kipróbáltam egy kocsisoros kurvát és nem volt jó.

Szürkemedve · http://www.medveutja.hu 2011.07.23. 15:38:51

majd ha egy galaxy tab szintű tabletet megkapok 20ezerért dobozosan, lesz tabletem :)

Facebook

Living Android

Blog a kicsi zöld emberkés operációs rendszerről, meg az azt magukévá tévő kütyükről..

Címkék

Feedek

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása