Mit (ne) vegyél karácsonyra?

Nyakunkon a karácsony a szeretet ünnepe az ajándékozás ideje. Köztudottan nehezebb hasznos vagy értelmes ajándékkal meglepni a férfiakat, hiszen a nők mindenféle kacatnak tudnak örülni. Náluk utolsó pillanatban is bejátszható valamilyen ékszer, és csak a pénztárca szabhat határokat a drágaköveknek!

Különösen nehéz viszont egy geek-et meglepni. Több okból is, például úgyis megvan mindene amire szüksége van. Másrészt csak elektronikai kütyük érdeklik (jómagamat is ide soronám, olvasod drágám?) így ismét hátrányból indul a gyengébbik nem. Ebben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani nekik, férfitársaimat pedig hasznos ötletekkel ellátni, mivel is lephetnénk meg magunkat eme szent ünnepen.

Plüss figurák

Igen, a férfiaknak ez is kell. No nem a szétjátszott micimackós, hanem vadonatúj játékfigurák! Ilyen pl a Cut the Rope főhőse, Om Nom, vagy a másik népszerű játék a Fruit Ninja egyik gyümölcse vagy maga a mester. Ezek 5-25$ között mozognak amazonon, szállítási költség viszont 50-60$

cut-the-rope-pluss.jpg 

Azonban nyakunkon az ünnep, nem minden szállítmány érkezik meg 2 héten belül, ezért a félig lerágott csont Angry Birds madarak és disznók lehet jobb választás. Idehaza lassan a közértben is kapni őket. Vagy a hivatalos boltjukban.

fruit-ninja-pluss.png

Pro: Cukik, férfi szemmel is.
Kontra: Drága szállítási költség.
Vélemény: közepesen ajánlott.

 Bluetooth-os billentyűzet

bt_keyboard.jpg

Iszonyat jó ötletnek tartod, hogy veszel egy ilyen hordozható billentyűzetet. Ráadásul most készülék tartót is kapsz hozzá. Mindezt szinte ingyen! De előre szólok, hogy ne tedd, táblával a kezedben úgysem tudod kihasználni, akkor inkább a laptopot / home pc-t kapcsolja be az ember. Felesleges pénzkidobás, ráadásul nem is olyan olcsó...

Pro: Normálisan lehet vele gépelni.
Kontra: Drága, nem fogod használni.
Vélemény: Nem éri meg a pénzét. nem kell.

Sphero

sphero.png

Ez egy labda. Fehér. Semmi izgalmas nincs benne míg be nem kapcsoljuk! Utána átváltozik egy okostelefonról irányítható készülékké, ami arra gurul, amerre csak szeretnénk. Mint a régi távirányítós autó őrület, csak ez sokkal jobb, mert több színben tud világítani, így megoldva azt, ha egyszerre többet vásárolsz, ne kelljen keresgélni, melyik laszti kié. Bluetoothal kapcsolódik a mobilunkhoz, sebessége 1 méter/mp (jó gyors), töltő állvány mellékelve, elvileg 60 perc játékidőt garantál, teljes sebesség mellett! Bemutató oldal.


1 perc körül kezdődik a bemutató

Pro: Android és iOS támogatás
Kontra: Jelenleg még nem kapható :(
Vélemény: Persze, hogy kell!

Parrot AR.Drone Quadricopter

parrot_ar_drone.jpg

Mindenki imádja a repülőket, főleg ha 2 beépített kamera és 4 rotor van beleépítve! Mindezt Androiddal vagy iOS rendszerrel irányítva. Az ára kicsit borsos 80-100e forint, és könnyen is törik (tapasztalat), de legalább az alkatrész drága hozzá! Viszont amit cserébe nyújt, az fantasztikus. Nagy hatótávolság, köszönhetően a WiFi kapcsolatnak, ha ráesett a döntésed, pót aksit rendelj hozzá mindenképpen. 2db 35$ körül mozog, szükséged lesz rá, mert 1 töltéssel 10 percig bírja a kicsike. Nekem már van egy.

Pro: Legjobb androidos repülő
Kontra: Ár, törékeny, gyenge akku idő
Vélemény: Mint mondtam, már van egy belőle! :)

Vér GEEKeknek: PandaBoard

pandaboard_v2.png

Ez az igazi Androidos játékszer! Ha láttad már a barátod/szerelmed/haverod nyákkal a kezében sétálgatni, és a fogkefe mellett közvetlenül a forrasztópáka van, akkor ez kell neked. Egy _bármibe_ beépíthető androidos remote eszköz. Ezzel válhat a hűtő, mikró, mosógép egy Android fanatikus igazi játszóterévé. Sajnos kiteregetni ezek után is nekünk kell..

Pro: Olcsó (200$), célhardver.
Kontra: Forrasztani is kell, sőt kódolni is. 
Vélemény: Kevés ember tudná használni, de az nagyon. Nekem kéne.

Válogassatok kedvetekre, kellemes ünnepeket kívánok!

Tetszett a bejegyzésem? Kövess -on, vagy -en.

14 komment
2011. december 10., szombat 10:00 szerző: Android Market

A bejegyzés trackback címe:

https://livingandroid.blog.hu/api/trackback/id/tr573445237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.12.10. 20:35:05

"Vér GEEKeknek: PandaBoard
Pro: Olcsó (200$), célhardver."

Olcsó??? 46 000 HUF??? Ha 10 kFt-ért lenne, akkor csak-csak. De kariaji ennyiért??? És még forrasztgasson is a versenyző?

gono 2011.12.10. 21:27:56

a bt billentyuzet zsir
csak nem arra valo, amire te gondolod

LivingAndroid.blog.hu 2011.12.10. 22:02:42

@TrueY: ez relatív, 200 dollár jónak mondható egy ilyen kütyüért. Persze, tudok fejből 130$-ért is, csak ezt jobbnak találtam és nem csak én állítom ezt.

@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Mint? :)

üdv,
L.A.

butcher__ 2011.12.10. 23:19:55

200 dollárér tökéletes robot vezérléshez, egy primitív plc simán 6-800 dodo.

EsGyé 2011.12.10. 23:58:56

Hat, ha milrovezerlo, akkor kocsit olcsobban es kissebb meretben is lehet (majd) nyomulni. www.raspberrypi.org
Meg nincs kesz, de se forrasztani nem kell, se bankot rabolni...

2011.12.11. 04:16:53

azért az is elég szánalmas ha valaki 100e-ért helikoptert vesz ami aznap este össze is törik... érdekes, én még sosem láttam jó ajándéktippeket, sehol

antréé 2011.12.11. 05:20:52

Ebből a listából a plüssfigurák nálam abszolút működnének ajándék gyanánt /kis párocskám, ha esetleg talán olvasod :)/.
Kellően idióta "arc"kifejezésük van, pont nekem valók egytől-egyig. :)

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2011.12.11. 09:46:34

Valljuk be: egyre nehezebben találunk ki jó ajándékot. Az ember vergődik a "praktikus eszköz-jópofaság-valami_szép_ünnephez_méltó_dolog" kordonjai között, aztán az utolsó pillanatban vagy talál valami értelmeset, vagy nem.
A mi családunk már többször elhatározta, hogy semmi "igazi" ajándék, hanem mindenki csak sajátkezűleg csinált ajándékot adhat. Jó buli, próbáljátok ki egyszer.

(Amúgy külön tetszik az "ára kicsit borsos, 80-100 ezer Ft.."... szóval ez lenne az a kurva nagy válság, amiben vagyunk? :))

mostmareleg77 2011.12.11. 15:01:26

Sphero utolsó mondat: Bluetooth-szal. Nincs -al, -el rag a magyarban (soha nem is volt), csak teljesen hasonuló -val, -vel rag. Na lehet törölni. Engem is.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.12.11. 16:15:08

Az a PandaBoard elég jó ks cucc lehet, kár, hogy drága, meg hogy nincs Androidos cuccom :(

A BT billentyűzet meg miért lenne baromság?
Tablettel órán jegyzetelni, vagy táskába szaladgálós cuccba, tök jó. Utazáshoz is praktikus, ha nem akarsz laptopot vinni. Miért tartanád a kezedben mellé a tabletet, azt nem értem.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.12.11. 20:24:17

@LivingAndroid.blog.hu: Veszek 400 Ft-ért egy ATMEL mikrokontrollert. :) Igaz, hogy nem tud annyit, de forrasztani ott is kellhet... :)

[c] 2011.12.11. 20:28:35

"Náluk utolsó pillanatban is bejátszható valamilyen ékszer, és csak a pénztárca szabhat határokat a drágaköveknek!"

Nálam nem...

Nem értem ezt a meglepetésmániát, végül is felnőtt emberek vagyunk, képesek vagyunk feldolgozni, hogy lemondunk a meglepi-aji kiváltotta sikkantgatós boldogságról cserébe azért, hogy biztosan ne kényszeredett mosolyt lássunk szerettünk arcán, nem? :)

szekőcei 2011.12.11. 20:28:57

bakker.. :(
az a sphero kellene - no de 130 dodó? :(

Facebook

Living Android

Blog a kicsi zöld emberkés operációs rendszerről, meg az azt magukévá tévő kütyükről..

Címkék

Feedek

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása