Google I/O 2010 és Android 2.2 összefoglaló

Lezajlott az év legnagyobb fejlesztői bemutatója, amit a Google tartott, San Franciscóban. 5000 érdeklődő a helyszínen, további 25 000 néző a Youtube-n, az erre a célra létrehozott oldalon, követte az élő adást 2 napon át. Több pontban is érdekes nekünk, Android kedvelőknek.

Pár szóban a statisztikáról

18 hónap alatt, 60 darab Androidos készülék került forgalomba 48 országban. Ami megdöbbentő az az, hogy már napi 100.000 készüléket értékesítenek, lassacskán megduplázzák az előző év végi 60.000-es átlagot.

További két érdekes statisztika:

  • 1 milliárd km navigáció Androidon
  • 5-szörös növekedés a mobilról indított keresésben '08-hoz képest.

Androdid 2.2 Froyo OS

Natív Flash 10.1, wifi tethering első körben. Másodszorra pedig bemutatták Nexus One-on, az elért teljesítménynövekedést. Ugyanazon hardveren, ugyanazt a programot futtaták, és jelentős FPS különbség volt. Míg a 2.1-es Enclair verzió alatt többször 25 képkocka alá is esett a képfrissítés sebessége, addig a 2.2-es Froyon stabilan 40 felett volt. Egy kis ízelítő kép, amit a videó végéről vágtam ki:

2-3 szoros Javascript gyorsulás! Összehasonlították a 2.1-es 2.2-es Androidokat és az iPadet. 2 kört vert az új operációs rendszer a másik két versenytársára. A videón 6:30 körül látható ez.

Wifi tethering

8 készülékkel tudjuk megosztani a netet Froyoval! Mozgó hotspot. Ezt megtekinthetitek ezen a videón az 5. perc környékén. Vic Gundotra (a Google egyik vezető fejlesztője) annyit jegyzett meg ehhez, hogy így lehet internet kapcsolat az iPaden is bárhol. Milyen igaz.

Android Market változások

  • SD kártyáról is tudnak majd futni az alkalmazások.
  • Automatikus frissítések, bekapcsolható lesz a marketben.
  • Hamarosan a számítógépünk böngészőjéből telepíthetünk alkalmazásokat a telefonunkra.

További érdekességek, röviden

Megoldották, hogy Google Buzz webes alkalmazás tudja használni a kamerát, mikrofont. Ezzel egyszerűsítve a megosztást, keresést. Nagy lehetőségek lakoznak a jövőben a web előtt.

Helyhez kötött hirdetések kiszolgálása Google MobileAdsense rendszerrel. Nagy reményeket lát benne az előadó. Meglájtuk mennyire fog ez elterjedni a jövőben.

Google minden jelenlévő fejlesztőnek adott egy HTC EVO 4G telefont a második napon. Elképesztő.

Tetszett a bejegyzésem? Kövess -on, vagy -en.

Szólj hozzá!
2010. május 21., péntek 8:00 szerző: Android Market

A bejegyzés trackback címe:

https://livingandroid.blog.hu/api/trackback/id/tr702020084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook

Living Android

Blog a kicsi zöld emberkés operációs rendszerről, meg az azt magukévá tévő kütyükről..

Címkék

Feedek

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása